Hyppää pääsisältöön

Chateja nuorille

OmaKS:n chat palvelee myös nuoria heitä askarruttavissa asioissa. Nuorille on myös paljon muita heille räätälöityjä valtakunnallisia chat-palveluja.

OmaKS.fi chat

Meiltä OmaKS:stä löydät chat-upotteesta mm. seksuaalineuvojan, sairaanhoitajan, sosiaaliohjaajan, etäperhetyöntekijän sekä fysioterapeutin. Chatissa päivystää ammattilainen arkisin kello 8.00–17.30. Keskustelu on ajanvarauksetonta, tunnisteetonta ja maksutonta. Lisätietoja palveluistamme täältä.

Sekasin-chat

MIELI Suomen mielenterveys ry:n ylläpitämässä Sekasin-chatissa voi keskustella mistä tahansa mieltä askarruttavasta asiasta. Chat on auki joka päivä ja siellä voi keskustella nimettömänä koulutettujen vapaaehtoisten ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa.  

Netari-chat

Netari on verkkonuorisotalo, jonka työntekijöiden kanssa voi jutella kaikista mahdollisista jutuista luottamuksellisesti kahden kesken. Netari-chat on avoinna sunnuntaista torstaihin klo 18–21.

MLL:n Lasten ja nuorten chat

Chatissa voi jutella mistä tahansa aiheesta luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa. Chat on auki sunnuntaista keskiviikkoon klo 17–20. Nuortennetistä löytyy myös Pop-up chat, joka on auki aina silloin kun päivystäjiä on paikalla.

Nuortenelämä.fi-chat

Chatissa voit kysyä mieltäsi askarruttavista asioista tai tulla juttelemaan muuten vain. Kanssasi juttelevat nuorisoalan ammattilaiset. Chat on auki joka toinen viikko maanantaisin klo 14–16.

Poikien Puhelimen chat

Poikien Puhelin on Väestöliiton auttava puhelin- ja chatpalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Palvelussa vastaa Väestöliiton asiantuntija, mieshenkilö, joka on perehtynyt poikien maailmaan. Chat on avoinna ma-to klo 13–18 ja pe klo 13–15, ja siellä voi keskustella nimettömästi.

Keijun varjossa -chat nuorille naisille

Chat on tarkoitettu nuorille naisille, jotka kaipaavat apua omien vaikeiden tunteidensa ja väkivaltaisen käyttäytymisensä tunnistamisessa ja säätelyssä. Chatissa voi jutella nimettömänä ja luottamuksellisesti kahden kesken päivystäjän kanssa. Päivystäjät ovat erityisesti nuorten naisten väkivaltaan perehtyneitä asiantuntijoita. Chat on avoinna tiistaisin klo 14-16, keskiviikkoisin klo 10-12 ja torstaisin klo 15-17.

Naisten linjan chat

Naisten Linjan Chat on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeville naisille ja tytöille ja heidän läheisilleen. Juttelemaan voi tulla myös silloin, jos on huolestunut läheisen ihmisen tilanteesta. Chat on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 17-19.

Nuorten Exitin chat

Tule juttelemaan, jos kaipaat neuvoja ja tukea seurusteluun, ihastumiseen, omiin rajoihin tai seksuaaliseen kaltoinkohteluun liittyvissä tilanteissa. Voit jutella chatissa nimettömästi ja kahden kesken tiistaisin klo 16–19 ja torstaisin klo 14–16.

Rikosuhripäivystyksen RIKU-chat

RIKU-chat on kahdenkeskinen palvelu nuorille ja nuorten parissa toimiville. Chatissä voi keskustella nimettömästi. Palveluun voi ottaa yhteyttä rikoksen uhri, uhrin läheinen, rikosasiassa todistava tai tapahtunutta pohtimaan jäänyt henkilö. Chat on avoinna arkisin klo 9–15 ja maanantai-iltaisin klo 17–19. Chatin ollessa suljettuna sivuilla voi jättää palveluun yhteydenottopyynnön.

Apua väkivaltaan -chat

Nettiturvakodin ylläpitämästä chatista saa tukea ja neuvontaa, jos on joutunut pelkäämään tai kokemaan väkivaltaa perheessä tai muussa läheisessä ihmissuhteessa. Chatissa voi jutella myös omasta väkivaltaisuudesta tai jos on huolissaan ystävästä tai läheisestä. Chat on avoinna arkipäivisin klo 12–18 ja lauantaisin klo 14–17.

Kysy rahasta -chat

Takuusäätiön Kysy rahasta -chatissa voi keskustella talousasioista osaavien aikuisten kanssa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Keskustelut ovat kahdenkeskisiä ja kysymyksiin vastaa Takuusäätiön työntekijä. Chat on auki maanantaista torstaihin klo 12.30–15.00 ja keskiviikkoisin myös klo 17–19.