Hyppää pääsisältöön
Image
Monipuolista ruokaa aseteltuna pöydälle.

Keho- ja ruokasuhde sekä painonhallinta

Jokaisen keho on arvokas ja oikeanlainen juuri sellaisenaan. Lapsen itsetuntoa, myönteistä keho- ja ruokasuhdettasuhdetta sekä luontevaa suhtautumista liikkumista ja liikuntaa kohtaan voi tukea monin tavoin. Muista, että hyväksyvä katse ja puhe sekä omaa että lapsen tai nuoren kehoa kohtaan on avainasemassa.

Yhteiskunnallisen ulkonäköihanteet aiheuttavat paineita ja haastavat liki jokaisen lapsen ja nuoren vasta muotoutuvaa keho- ja ruokasuhdetta. Lapselle tai nuorelle ylipaino on arka aihe, jota on tärkeää lähestyä hienotunteisesti. Mikäli lapsen tai nuoren ylipaino huolettaa, on siihen mahdollista saada tukea. Myös syömisen ja kehosuhteen pulmiin on löydettävissä ratkaisuja.

Jos kaipaat tukea lapsen tai nuoren painonhallintaan ja myönteisen kehosuhteen tukemiseen, kannattaa tutustua Terveyskylän lastentalon painonhallinnan osioon sekä Neuvokas perhe -verkkosivujen Keho-osioon. Myös Neuvokas perhe: Meidän perheen hyvinvointikurssilta saat paljon ideoita.  

Joskus lapsen syöminen voi muuttua pulmalliseksi ja siihen voi ilmaantua syömishäiriölle tyypillisiä piirteitä. Syömishäiriöliitto SYLI tuottaa tietoa syömishäiriöistä, tarjoaa tukea syömishäiriöön sairastuneille, oireileville sekä läheisille sekä edistää ruoka- ja kehorauhaa yhteiskunnassamme. 

Kaipaatko ammattilaisen tukea lapsen tai nuoren painonhallintaan ja keho- tai ruokasuhteen pulmiin: Ota yhteyttä etäperhetyöntekijä OmaNannyyn!

Mikäli kaipaat vanhempana tukea oman ruoka- ja kehosuhteen pulmiin, voit voit ottaa yhteyttä myös OmaKS:n elämäntapaohjaajaan.

Lue lisää: