Hyppää pääsisältöön
Image

Voimavaroja omaishoitajuuteen -​etävertaisryhmä ikääntyneille alkaa syyskuussa

24.08.2023

Omaishoitaja, haluaisitko jakaa mielessäsi olevia asioita samassa tilanteessa olevien kanssa? Miltä puolisosi omaishoitajana toimiminen tuntuu? Toivoisitko lisää voimavaroja arkeesi?

Ilmoittaudu mukaan ikääntyneille suunnattuun Voimavaroja omaishoitajuuteen -etävertaisryhmään!  

Maksuton etävertaisryhmä on tarkoitettu ikääntyneille, puolisoaan hoitaville omaishoitajille, jotka haluavat omaishoidon arkeensa virkistystä sekä miettiä omaa omaishoidon polkuaan ja keskustella muiden omaishoitajien kanssa. Ryhmässä pohditaan omaishoitajuuden teemoja ja tehtävien herättämiä tunteita. 

– Tarkastelemme erilaisia omaishoitajuuden näkökulmia ja pohdimme yhdessä omaishoitajuuden monimuotoisuutta. Osallistujat voivat vahvistaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan oman ja ryhmän yhteisen pohdinnan tuella. Ryhmässä myös rohkaistaan myötätuntoon itseään ja toisia kohtaan, kertoo senioriohjaaja Minna Salminen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta. 

Ryhmän järjestävät Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma ja Jyväskylän seurakunta. 

Ryhmän aikataulu ja tapaamisten sisältö 

Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa syksyn 2023 aikana. Tapaamiset toteutetaan Teams-etäyhteydellä torstai-iltapäivisin. Ryhmäkerroilla käsitellään eri teemoja Suomen evankelisluterilaisen kirkon Omaishoitajuuden talo -mallin pohjalta. Teemat muodostavat kokonaisuuden, joten ryhmään osallistujilta toivotaan sitoutumista syksyn tapaamisiin. 

Ryhmää ohjaavat senioriohjaaja ja diakonissa. Mikäli osallistuja tarvitsee apua ja tukea arjen haasteissa, hän voi varata henkilökohtaisen yhteydenottoajan senioriohjaajan kanssa jokaisen tapaamiskerran jälkeen. 

Tapaamiskerrat: 

  • to 21.9. klo 12.30–14.00, Omannäköinen omaishoitajuus. Mitä omaishoitajuuteen sitoutuminen tarkoittaa minulle?  
  • to 5.10. klo 12.30–14.00, Tunteet osana omaishoitajuutta. Erilaisten tunteiden havainnointi, tunnistaminen ja hyväksyntä. 
  • to 19.10. klo 12.30–14.00, Ristiriidat ihmissuhteissa. Omien rajojen tunnistaminen.  
  • to 2.11. klo 12.30–14.00, Yhdessä ja yksin rakennettu elämä. Arjen teot, sanat ja voimavarat.
  • to 16.11. klo 12.30–14.00, Luottamus ja anteeksianto. Lupa olla armollinen myös itselleen. 
  • to 23.11. klo 12.30–14.00, Tarve rakastaa ja tulla rakastetuksi. Omaishoitajuus on muutakin kuin hoivasuhde.
  • to 14.12. klo 12.30–14.00, Omaishoitajuuden talon monimuotoisuus. Mikä minulle on merkityksellistä?  

Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu mukaan Voimavaroja omaishoitajuuteen -etäryhmään ikääntyneille tällä verkkolomakkeella pe 15.9. mennessä. Ryhmään mahtuu kahdeksan ensimmäiseksi ilmoittautunutta omaishoitajaa. 

Osallistuaksesi etäryhmään tarvitset tietokoneen tai tabletin, maksuttoman Teams-sovelluksen sekä kamera- ja ääniyhteyden. Osallistuminen on maksutonta. 

Lisätietoja: 

  • Minna Salminen, senioriohjaaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 515 9010, minna.m.salminen(at)hyvaks.fi 
  • Johanna Summanen, diakonissa, Jyväskylän seurakunta, p. 044 431 4414, johanna.summanen(at)evl.fi