Hyppää pääsisältöön
Image

Suostumus asiakas- ja potilastietojen luovuttamisesta nopeuttaa asiakkaan tilannekuvaa

13.03.2023

Keski-Suomen digitaalisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa Omaks.fi-palvelussa ammattilaisen etävastaanotolle ajanvarauksen tekevä asiakas voi antaa nyt suostumuksensa asiakas- ja potilastietojensa luovuttamisesta ammattilaisten käyttöön.

Päivitys: suostumusten kerääminen Hyviksen kautta on toistaiseksi päättynyt, kiitokset kaikille suostumustietonsa antaneille!

Suostumus auttaa ammattilaista saamaan nopeammin kokonaiskuvan asiakkaan tilanteesta eli näkemään yhdellä kertaa muun muassa asiakkaan käyttämät palvelut sekä hänelle tehdyt suunnitelmat ja varaukset. Suostumus annetaan Hyvis.fi-palvelussa.

Omaks.fi-palvelussa asiakas voi varata etävastaanoton sairaanhoitajalle, sosiaaliohjaajalle, elämäntapaohjaajalle, etäperhetyöntekijä OmaNannylle, seksuaali- ja ehkäisyneuvojille sekä ikääntyneiden palveluohjaajalle. Lääkärin etävastaanotolle ohjataan sairaanhoitajan tai sosiaaliohjaajan kautta. Etävastaanoton ajanvaraus tapahtuu sähköisen Hyvis.fi-ajanvarauspalvelun kautta.  

Etävastaanottojen ajanvaraus Hyvis-ajanvarauspalvelussa vaatii vahvaa tunnistautumista. Tunnistautuminen on tällä hetkellä mahdollista Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten sosiaalipalveluiden ja julkisten terveysasemien asiakkaille. Tunnistautumista laajennetaan asteittain tulevaisuudessa myös muiden kuntien asiakkaille. 

Suostumus tietojen luovuttamisesta tehdään Hyvis-palvelussa

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaasta muodostuu tietoja sekä potilas- että asiakasrekistereihin. Ammattilaiset voivat käyttää asiakkaan luvalla molempien rekistereiden tietoja muodostaakseen asiakkaan tilanteesta mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan. Tätä varten tarvitaan asiakkaan suostumus. 

Omaks-palvelua käyttävä asiakas voi antaa Hyvis-palvelussa suostumuksensa asiakas- ja potilastietojensa katseluun. Suostumus annetaan sosiaali- ja terveydenhuollon rekisterinpitäjälle, eli Keski-Suomen hyvinvointialueelle. Asiakkaan tiedot voi nähdä vain Omaks-palvelussa työskentelevä sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen, joka osallistuu asiakkaan palveluihin tai hoitoon. 

Asiakkaan antama suostumus nopeuttaa tilannekuvan muodostamista asiakkaan tilanteesta ja helpottaa kokonaisvaltaisen hoidon suunnittelua ja järjestämistä. Asiakas voi antaa suostumuksen kirjautumalla Hyvis.fi-palveluun. Suostumuksen antamatta jättäminen ei kuitenkaan vaaranna tai estä asiakkaan palvelua tai hoitoa, vaan suostumus on vapaaehtoinen ja sen voi myös peruuttaa. 

Lisätietoja:

  • Sari Nurmivaara, palvelupäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 4731 118 sari.nurmivaara(at)hyvaks.fi