Hyppää pääsisältöön
Image
Sosiaaliohjaaja tietokoneen ääressä

Sosiaaliohjaajan etäpalvelu laajenee vammaispalveluihin

27.06.2023

Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus Omaks.fi tarjoaa nyt ohjausta ja tukea myös vammaisten palveluihin liittyvässä alkuvaiheen neuvonnassa.

Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskus Omaks.fi-palvelun sosiaaliohjaaja antaa chatissa ja videovastaanotolla yleistä ohjausta ja neuvontaa vammaispalveluista. Myös esimerkiksi hakemusten tekeminen yhdessä sosiaaliohjaajan kanssa onnistuu videovastaanotolla helposti.  

Sähköisiä palveluita on kehitetty yhteistyössä vammaispalvelun asiakkaiden kanssa ja he ovat saaneet vaikuttaa siihen, millaisille sähköisille tai etäpalveluille olisi tarvetta.  

– Merkittävä asiakkailta noussut tarve oli saada ohjausta ja neuvontaa palveluista etänä ja matalalla kynnyksellä. He toivoivat myös apua etänä eri hakemusten täyttämiseen, kertoo projektityöntekijä Riikka Lahtela Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta. 

Etäpalvelu on vammaiselle henkilölle usein saavutettavampaa kuin paikan päällä asiointi, joka vaatii paljon järjestelyjä toteutuakseen.  

– Siksi oli erittäin hienoa, että Omaks.fi-palvelussa tartuttiin toimeen ja palvelu on nyt tarjolla, Lahtela jatkaa. 

Sosiaaliohjaajan chattiin pääset Omaks.fi-verkkosivuilta. Maksuton chat on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 8.00–15.30.  

Palvelua on kehitetty Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa ja se on yksi toimenpide Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköisen asioinnin vahvistamiseksi. 

Lisätietoja: 

  • Riikka Lahtela, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 613 9497, riikka.lahtela(at)hyvaks.fi 

  • Raija Loikkanen, projektipäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 661 0475, raija.loikkanen(at)hyvaks.fi 

  • Elina Hienola, palvelupäällikkö, vammaispalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 331 2737, elina.hienola(at)hyvaks.fi