Hyppää pääsisältöön
Image

Etäryhmä ujostelevien tai puhumattomien lasten vanhemmille käynnistyy

21.02.2023

Vanhempi, kaipaatko tietoa ja vertaistukea ujostelevan tai puhumattoman lapsesi tilanteeseen? Herättääkö lapsesi käyttäytyminen sinussa hämmennystä? Kaipaatko keinoja helpottaa lapsesi oloa?

Tule mukaan maaliskuussa alkavaan maksuttomaan Hei mä näyn ja kuulun! -etäryhmään. Ryhmä on suunnattu keskisuomalaisille alle kouluikäisten lasten vanhemmille, joiden lapsi on ujosteleva, hiljainen, arka tai ei puhu tietyissä tilanteissa. Ryhmästä vanhempi saa tietoa lapsensa käyttäytymiseen sekä sii, miten voi tukea lastaan parhaiten.  

Ryhmässä käsitellään muun muassa sosiaalisten tilanteiden haasteita, puhumattomuuden laukaisevia ja ylläpitävtekijöitä, kehon ja mielen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutus- ja ryhmätilanteita. Vanhemmat saavat tietoa ja keinoja arjen sujuvoittamiseen sekä vertaistukea muilta hiljaisten ja ujostelevien lasten vanhemmilta. Ryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma. 

Hiljaiset lapset jäävät usein näkymättömiksi isommassa ryhmässä. Heillä on useimmiten ainutlaatuinen taito selviytyä erilaisista tilanteista, ja he eivät aiheuta ylimääräistä huolta. Kuitenkin lapsen kokema paha olo voi jäädä aikuiselta huomaamatta. Toivotamme vanhemmat tervetulleeksi ryhmään, jossa he pääsevät yhdessä toisten vanhempien ja ammattilaisten kanssa miettimään keinoja ja menetelmiä, jotka voivat helpottaa näiden lasten tulemista näkyviksi ja kuuluviksi, kannustaa Keski-Suomen hyvinvointialueen toimintaterapeutti Anitta Hiekkataipale. 

Ryhmän aikataulu

Ryhmä kokoontuu kolmesti maalishuhtikuussa etäyhteydellä. Ryhmän osallistujat voivat jakaa tunteitaan keskustellen ja kirjoittaen halutessaan anonyymisti.  

Tapaamiskerrat: 

  • ti 28.3. klo 14.30–15.45 

  • ti 4.4. klo 14.30–15.45 

  • ti 11.4. klo 14.30–15.45   

Ryhmää ohjaavat psykologi Satu Korhonen, toimintaterapeutti Anitta Hiekkataipale ja perhetyöntekijä, OmaNanny Miia Vottonen Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Hei näyn ja kuulun! -ryhmään tällä verkkolomakkeella 26.3.2023 mennessä. 

Lisätietoja:

  • Miia Vottonen, perhetyöntekijä, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus, Keski-Suomen hyvinvointialue, saat Miian kiinni OmaNannyn, perhetyöntekijän chatin kautta.