Hyppää pääsisältöön
Image
Nainen juoksee polulla.

Eroon nikotiinista – maksuton etävalmennusryhmä käynnistyy

01.12.2022

Kaipaatko tukea nikotiinista vieroittautumiseen? Tule mukaan tammikuussa alkavaan maksuttomaan Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmään!

Etävalmennusryhmä on tarkoitettu keskisuomalaisille, jotka haluavat lopettaa nikotiinituotteiden (tupakka, nuuska, sähkösavukkeet) käytön. Valmennusryhmän järjestää Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus Omaks.fi yhteistyössä Sairaala Novan keuhkosairauksien yksikön kanssa.

– Ryhmässä käydään läpi esimerkiksi nikotiinituotteiden käyttöön liittyviä tottumuksia ja riippuvuutta sekä lopettamista tukevia asioita. Lisäksi käsitellään vieroitusoireisiin ja erilaisiin huoliin sekä itsepetokseen liittyviä asioita. Ryhmässä on mukana kokemusasiantuntija ja tapaamisissa varataan aikaa yhteiselle keskustelulle ja vertaistuelle, kertovat ryhmän ohjaajat elämäntapaohjaaja Jenni Määttä Omaks.fi-palvelusta ja kliinisesti erikoistunut sairaanhoitaja Jaana Kainulainen Sairaala Novan keuhkosairauksien yksiköstä.  

Etävalmennusryhmä toteutetaan 28 päivää ilman® -tukimuodon periaatteiden mukaisesti. Ryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä viisi kertaa peräkkäisinä viikkoina ja tavoitteena on, että ryhmään osallistujat saavat jakson aikana riittävän tuen nikotiinista vieroittautumiseen. 

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Etävalmennusryhmän ensimmäinen tapaaminen on tiistaina 17.1.2023 klo 14.30–16 ja tapaamiset jatkuvat tunnin mittaisina joka tiistai 14.2.2023 saakka. 

Ilmoittaudu Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmään tällä lomakkeella 9.1.2023 mennessä. Myös sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset ja järjestöt voivat ohjata asiakkaita ryhmään saman ilmoittautumislomakkeen kautta. 

Eroon nikotiinista -etävalmennusryhmä on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman palveluketjujen kehittämistä, jonka tavoitteena on vahvistaa muun muassa tarjolla olevaa tukea elämäntapamuutoksiin sekä lisätä asukkaiden arjen hyvinvointia. 

Lisätietoja:  

  • Mari Rantamäki, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 311 8609, mari.rantamaki(at)jyvaskyla.fi
  • Miina-Maria Kivelä, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 454 7873, miina-maria.kivela(at)jyvaskyla.fi